Sayfa seçin

MacOS Mojave ekran görüntüsü öngörünümü nasıl kapatılır

MacOS Mojave ekran görüntüsü öngörünümü nasıl kapatılır

MacOS Mojave ekran görüntülerini almak ve yönetmek için tamamen yeni bir yol sunuyor. Mojave öncesi, bir kullanıcı Mac’in yerleşik araçlarını kullanarak bir ekran görüntüsü aldığında , ortaya çıkan görüntü dosyası hemen masaüstüne veya kullanıcı tanımlı bir yere kaydediliyordu.

Ama şimdi sağ altta öngörünümünü gösteriyor.

Bu yeni özellikler, çektiğiniz ekran görüntülerinin çoğunu önizlemeniz veya düzenlemeniz gerektiğinde mükemmeldir. Ama sadece bir sürü çekim yapmak ve ekran görüntüsü önizlemesini temizlemek istediğinizde hızla sinir bozucu hale gelir. Bu önizlemeler, birlikte çalıştığınız ekranın bir bölümünü işgal eder. Ayrıca tam ekran ( Command-Shift-3 ) ekran görüntülerinde de görünürler, böylece Mac masaüstünüzün tamamını veya tam ekran uygulamasını çabucak almaya çalıştığınız herhangi bir ekran görüntüsünü berbat ederler.

Neyse ki, bu özelliği kapatıp ekran görüntüsü davranışını sadece MacOS High Sierra ve daha önceki gibi açabilirsiniz. İşte yöntem.

MacOS Mojave ekran görüntüsü öngörünümü nasıl kapatılır

Klavye kısayolu olarak Command-Shift-5’e basın.

Seçenekler (Options) a basın.

Show Floating thumbnails (Yüzen öngörünümleri göster) yanındaki işareti o satıra basarak kaldırın.

Bu kadar.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam

Bu site hakkında

Bu sitede birey ve küçük işletmelere faydalı olacak ipuçları sunulur.

 

[forminator_form id=”4927″]