Sayfa Seç

Markalaşma 101: İşletmeniz için Görsel Kimlik Oluşturma

Markalaşma 101: İşletmeniz için Görsel Kimlik Oluşturma
Reklamcılık

Bir iş kurarken düşünülmesi gereken çok şey var. İşletmeniz ne sunacak? Bunun mevcut çözümlerden farkı nedir? Teklifinizden en çok kim yararlanacak? Ve neden bu kadar tutkuluyorsun?

Henüz yapmadıysanız, marka kimliğinizi ve işletme adınızı bulmak için bu alıştırmayı tamamlayın.

Marka kimliğinizi anladıktan sonra, ona uygun görsel bir kimlik (marka imgesi olarak da anılır) oluşturmanız gerekir.

Size hitap eden görsel unsurları kolayca bir araya getirebilirsiniz, ancak hedefiniz izleyicilerinizle yankı uyandıran görseller seçmek olmalıdır. Bu nedenle, görsel kimliğinizi oluşturmak biraz çalışma gerektirecek.

Aşağıdaki gönderide, markanızın görsel stilinin onunla karşılaşanlara belirli sinyalleri nasıl verebileceğini (ve bunları sizin yararınıza nasıl kullanabileceğinizi) inceleyeceğiz. Görsel kimliğinizi bir araya getirmek için ihtiyacınız olanı da ayrıştıracağız.

Görsel Kimliğin Gücü

Web sitesi ziyaretçilerinin, sosyal medya takipçilerinin ve müşterilerin görebileceği tasarım seçimlerinin her biri markanıza yaklaşımlarını etkileyecektir. Daha genç bir kalabalığa hitap eden eğlenceyi seven bir şirket misiniz? Ciddi küresel sorunları çözen yüksek teknolojili ürünler yaratıyor musunuz? Birbirimizle konuşma şeklimizi yeniden şekillendiren başarılı bir girişimci misiniz?

Doğru yapıldığında, marka görsellerimiz markamızın kişiliğini, değerlerini ve misyonunu hiçbir kelime kullanmadan aktarır.

Bir giyim markasını düşünün.  Örnek olarak Athleta ‘yı kullanalım.

Logo muhtemelen akla gelen ilk görsel unsur:

Gri radyal şekil Web sitelerinde, sosyal medyalarında ve genellikle kıyafetlerinin bir yerlerinde yazılıdır.

Athleta’da ikinci şey fiziksel imgeleridir:

Kendi başına kıyafetlerin resimlerini eklemek yerine, genellikle bir patika boyunca yürüyüş yaparken, sahilde yürürken veya bir stüdyoda çalışırken Athleta kıyafetleri giyen biri vardır.

Bu iki görsel öğenin bize bu marka hakkında anlattığı çok şey var:

  • Athleta, aktif kadın tüketicileri hedef alıyor; bunu resimlerinde ve CTA’larında görüyoruz. Logonun ince dokunuşları ve şekli de bunu önerebilir.
  • Athleta, abartısız ama oldukça işlevsel giysiler yaratır; bunu ürün fotoğraflarında ve markanın tasarımlarında nötr renkler ve yazı tiplerini kullanmasında görüyoruz.
  • Athleta’nın misyonu, müşterilerin daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak; Bunu ürün fotoğraflarında görüyoruz ama bunu logonun basit simetrik yapısından da anlıyoruz.

Markanızda görselleri kullanmanın açık yolları vardır (genellikle seçtiğiniz fotoğraf veya illüstrasyon yoluyla). Ancak, renk, yazı tipi, yapı ve daha fazlası seçiminizle şirketiniz, ne yaptığı ve kimin için çalıştığınız hakkında daha fazla bilgi vermenin yolları da vardır.

Markanız İçin Görsel Kimlik Nasıl Oluşturulur

Görsel kimliğinizi oluşturmak için bir araya getirmeniz gereken öğelerin her birinin üzerinden geçelim:

Renk Paleti

İş dünyasındaki diğer her şeyde olduğu gibi, hedef kitlenize ihtiyaç duydukları bir şeyi vermek için buradasınız, bu nedenle markanızın paletine hangi renkleri koyduğunuz da dahil olmak üzere kararlarınızın ön saflarında yer almaları gerekiyor.

Peki, siteniz ve diğer pazarlama kanallarınız için bir renk paleti seçmeye nereden başlıyorsunuz?

Sistematik bir yaklaşım ele alalım.

1. Bir Ana Renk Seçin

Canva renk anlamları ve sembolizm aracına gidin.

Renklere bir göz atın ve size iyi gelen bir renk bulun. Sayfayı açın ve rengin ne anlama geldiğiyle ilgili daha fazla bilgi edinin:

Her sayfada şunları bulacaksınız:

  • Renk hakkında kısa bir tarih;
  • Yıllar boyunca insanlar tarafından nasıl kullanıldı;
  • Yıllar boyunca ve tüm dünyada sembolize edilen şey;
  • Renk psikolojisi insanları (yani izleyicilerinizi) etkilemek için nasıl kullanılır;
  • Bu belirli renk doğru sinyalleri göndermezse alternatif gölgeler ve renkler;
  • Bununla güzel bir şekilde eşleşen renkler.

Renklerin farklı duyguları nasıl uyandırdığını düşünmek önemli olsa da, tek itici güç bu olmamalı. Öncelikli odağınız, kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkileyen renkleri seçmek olmalıdır. Başka bir deyişle, potansiyel müşterilerin markanızı tanımaktan ve sonunda dönüşmekten alıkoymasını istemezsiniz.

2. Tam Renkli Bir Palet Oluşturun

Bir ana renk seçtikten sonra, bir renk paleti bulmanız gerekir. Logonuzda bir veya iki renk kullanmak ve web siteniz ve diğer markalı kanallar için tam bir renk paleti kullanmak isteyeceksiniz.

Temel bir renk paleti oluşturmak için Canva’nın palet önerilerini (renk sayfasının sağ üst köşesinde) kullanabilirsiniz.

Biraz daha sağlam bir şey için Materyal Tasarım Paleti de kullanabilirsiniz.

Renk seçenekleri biraz sınırlıdır, ancak her bir rengi nerede kullanmanız gerektiğini söyleme konusunda iyi bir iş çıkarır. Daha sonra renk paletini uygun gördüğünüz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Tipografi

Yazı tiplerinizin tasarımı ve eşleştirilmesi, insanların markanıza ve onun hakkında yazdığınız kelimelere tepki verme şeklini büyük ölçüde etkileyebilir.

Bu nedenle, tipografinin amacı, kelimelerin okunmasını kolaylaştırırken aynı zamanda şirketinizin kişiliği ve tarzı hakkında ipuçları vermektir.

1. Yazı Tipi Stillerini Anlayın

Marka kimliğinize en uygun yazı tipi stilini bulun.

Bu, yazı tiplerini sınıflandırmanın en basit yoludur:

  • Sans serif: Bunlar, herhangi bir “ayak” (harflerin sonundaki satırlar) içermeyen basit yazı tipleridir.
  • Serif: Bunlar ayaklı daha geleneksel görünümlü yazı tipleridir (literatürde ve gazetelerde gördüğünüz türler).
  • Komut Dosyası: Bunlar, el yazısını taklit eden el yazısı ve kıvrımlı yazı tipleridir.
  • Ekran: Bunlar, büyük, cesur stilleri nedeniyle özellikle logolarda, kahraman görsellerde ve reklamlarda görünmek üzere tasarlanmış yazı tipleridir.
  • Tek Aralıklı: Bunlar, genellikle daktilo ile yazılmış metne benzeyen, aynı miktarda yatay boşluk içeren karakterlere sahip yazı tipleridir.

Bunları daha da ayrıştırabilir ve gerçekten stilin köküne inebilirsiniz. Fonts.com , bu sınıflandırmaların her biri için harika bir açıklayıcı sayfaya sahiptir:

Markanız için yazı tiplerini bulmanıza yardımcı olacak bazı kaynaklar:

2. İki veya Üç Yazı Tipine Yerleşin

Markanız için iki veya üç yazı tipi seçin. Maks. Alan sayısı Bundan daha fazlası, izleyicileriniz için dikkat dağıtıcı ve ezici bir arayüz oluşturacaktır.

Şunlara ihtiyacınız olacak:

  1. Başlık metniniz için bir yazı tipi. Büyük boyutlarda iyi görünmesi, okunması kolay olması ve bir sayfa veya belge boyunca tarama yaparken diğer metinden ayırt edilmesi kolay olması gerekiyor.
  2. Gövde metniniz için bir yazı tipi. Küçük boyutlarda (16 piksel ve üstü) iyi görünmesi ve oldukça okunaklı olması gerekir.
  3. İsteğe bağlı: Logonuz ve kahraman resimleriniz için bir yazı tipi. Başlıklarınızın tarzından çok uzaklaşmaz, ancak biraz daha dekoratif veya benzersiz bir şeye ihtiyacınız varsa, bunun için farklı bir yazı tipi ailesi kullanabilirsiniz.

Sayfada daha net bir hiyerarşi oluşturmak veya belirli öğeleri belirtmek için yazı tiplerinizde daha fazla çeşitliliğe ihtiyacınız olduğunu fark ederseniz, düzinelerce ve hatta yüzden fazla farklı stile sahip süper aileleri kullanın. Bu şekilde, kullanıcılarınızın gözleri çok fazla yazı tipi türü arasında geçiş yapma zorunluluğundan yorulmaz.

3. Yazı Tipi Eşleştirme Kurallarını Öğrenin

Yazı tiplerini eşleştirmek için, kontrast oluşturan ancak birbirini tamamlayan stiller kullanın. Nihayetinde, yazı tiplerinizin eşleşmesinin izleyicilerinize tutarlı bir mesaj göndermesini istersiniz.

Örneğin, bir sans serif başlığı ve serif gövdesi, yazı tiplerini birleştirmenin yaygın bir yoludur. FontPair web sitesindeki bu Fira Sans ve Merriweather çifti gibi:

Modern görünümlü bu ikili şu mesajı gönderiyor: “Rahatınız bizim için 1 numaralı önceliğimiz. Okumaya zaman ayırın ve keyfini çıkarın. ”

Hedef kitlenize doğru sinyalleri gönderirken farklı stillerin birbirini oynamasını sağlamanın tonlarca yolu vardır: Eğlenceli ama profesyonel bir marka olarak ortaya çıkması için retro el yazısı başlık yazı tipine sahip güvenli bir serif; ürün sayfalarınıza çok teknik bir his vermek için fütüristik bir başlık ve nötr bir sans serif gövde yazı tipi; ve benzeri…

Bir veya iki yazı tipine sahip olduğunuzda, kullanmak istediğiniz iyi bir tamamlayıcıyı bulmak için FontPair’i kullanın.

Görüntüler

Bunu, markanızda kullanabileceğiniz herhangi bir görsel içerik için genel bir kategori olarak kullanabiliriz:

  • Fotoğraflar
  • Videolar
  • Çizimler
  • Simgeler
  • Arka Planlar
  • Dokular
  • Animasyonlar veya GIF’ler

Ancak sırf kullanılacak tüm bu içeriğin olması, hepsinin aynı markayı temsil edecek şekilde aynı sitede görünmesi gerektiği anlamına gelmez. Bunu, şirketinizin kişiliğine ve görüntü tarzının buna nasıl uyduğuna göre daraltmak isteyeceksiniz.

1. Fotoğraflar ve Çizimler

Markanızın sesini ve stilini, kullandığınız görüntülerin türüne göre değiştirebilirsiniz.

Örneğin, Stripe gibi teknoloji şirketleri marka tasarımlarında sıklıkla illüstrasyon kullanır:

SaaS şirketleri tek tip ürün satsa da, kitleleri genellikle oldukça geniştir, bu nedenle herkesi temsil eden fotoğrafları bulmak zor olacaktır. Ve kullanıcılar perde arkasındaki insanlarla ilişkilerine odaklanmış değil. Bu şirketler teknolojiyi kullanıcılarının ellerine teslim etti, bu nedenle insanların değil ürünün parlamasına izin vermek en iyisidir. Bu, resimlerle bazı eğlenceli ve yaratıcı olasılıkların kapısını açar.

Bununla birlikte, fotoğrafları illüstrasyonlar yerine seçmek, vektör grafikleri ve simgeleri kullanmaktan sizi tamamen engellemez. Birbirleriyle iyi uyum sağladıkları sürece bu görselleri karıştırıp eşleştirebilirsiniz. Yapmak istemediğiniz şey, aynı anda markanız hakkında farklı şeyler söyleyen iki çok farklı stili karıştırmaktır.

Markanız için en iyisinin ne olduğuna karar vermek için buna kullanıcılarınızın bakış açısından yaklaşın. Markanızla ve ne sattığınız ile bağlantı kurmalarına yardımcı olacak ne tür görseller?

2. Stil

Marka kimliğinizi etkileyen yalnızca kullandığınız imaj türü değildir. Görsellerinizi dönüştürebilen, ziyaretçileri farklı bir zamana, yere veya headspace’e yerleştiren bu görsellere uyguladığınız stildir.

Fotoğraflarınıza benzer bir görünüm ve his vermek için bir filtre uygulayacak mısınız?

Tek tip bir görünüm için ürün fotoğraflarınızın her birini aynı arka plana yerleştirir misiniz?

Ürün serilerinizden biri için, Apple ‘nın iPhone 12 için yaptığı gibi tamamen yeni bir görüntü stili kullanacak mısınız?

Kutudan çıkar çıkmaz görüntüleri kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur. Ancak, tam olarak doğru tonu vermezlerse, tasarım becerilerinizi ayarlamalar yapmak ve bunları kendi tarzınıza uygun hale getirmek için kullanmaktan korkmayın.

Logo

Logonuz, biraz zaman ayırmanız gereken görsel unsurların sonuncusu. İyi haber, ayak işlerinin çoğunu zaten yapmış olmanızdır:

  • Markanızın kimliğini tanımladınız.
  • İşletmenize bir ad verdiniz.
  • Markanızı temsil edecek ana görsel bileşenleri seçtiniz: renkler, yazı tipleri ve resimler.

Alakalı, benzersiz, çekici, güçlü ve akılda kalıcı bir logo oluşturmak için gerçekten ihtiyacınız olan tek şey bu.

Bu ve hepsini bir araya getirmenin bir yolu. Birkaç seçeneğiniz var.

Seçenek # 1: Bir grafik tasarımcıysanız, sıfırdan kendinizinkini oluşturabilirsiniz.

Seçenek 2: Başlarken yardım almak istiyorsanız, Canva’da bir çok seçenek bulabilirsiniz.

Seçenek # 3: Tamamen özel bir logo tasarlaması için birini kiralayabilirsiniz.

Reklamcılık

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ucuz VPS

Tahta Kaplan Romanı