Müşterilerinizi Bilgilendirecek ve İkna Edecek Ürün Açıklamaları Yazmanın 10 Yolu
1. İdeal alıcınıza odaklanın
Çok büyük bir alıcı kalabalığını göz önünde bulundurarak bir ürün açıklaması yazdığınızda, açıklamalarınız isteksiz olur ve sonunda hiç kimseye hitap etmezsiniz.
En iyi ürün açıklamaları, hedef kitlenize doğrudan ve kişisel olarak hitap eder. Sanki onlarla sohbet ediyormuş gibi sorular sorup cevaplıyorsunuz
2. Avantajlardan bahsedin
Kendi ürünlerimizi sattığımızda, bireysel ürün özellikleri ve özellikleri konusunda heyecanlanıyoruz. Şirketimizi, web sitemizi ve ürünlerimizi yaşıyor ve nefes alıyoruz.
Sorun, potansiyel alıcılarımızın sıradan özellikler ve teknik özelliklerle ilgilenmemeleridir. Onlar için içinde ne olduğunu bilmek istiyorlar – en büyük acı noktalarına nasıl hitap edecek. Bu nedenle, her özelliğin faydalarını vurgulamanız gerekir.
3. “Tabi, tabi” ifadelerinden kaçının
Kelimelere takılıp kaldığımızda ve ürün açıklamamıza başka ne ekleyeceğimizi bilmediğimizde, genellikle “mükemmel ürün kalitesi” gibi mülayim bir şey ekleriz.
Bu bir “evet, evet” ifadesi. Potansiyel bir alıcı, “mükemmel ürün kalitesi” ifadesini okur okumaz, “Tabi, tabi, tabii ki. Herkesin söylediği bu . ”Hiç birinin ürün kalitesini ortalama, çok iyi değil, hatta kötü olarak tanımladığını duydunuz mu?
Potansiyel alıcınız ürün açıklamanızı okuyup kendilerine “tabi, tabi” demeye başladığında daha az ikna edici olursunuz. Bu reaksiyondan kaçınmak için mümkün olduğunca spesifik olun.
4. En’leri kullanacaksanız gerekçelendirin
Ürününüzün neden en iyi, en kolay veya en gelişmiş olduğunu açıkça kanıtlamadığınız sürece, üstünlük ifadeleri samimiyetsiz gelir.
5. Okuyucularınızın hayal gücüne hitap edin
Bilimsel araştırmalar , insanların bir ürünü ellerinde tutarsa ona sahip olma isteklerinin arttığını kanıtlamıştır.
Çevrimiçi satış yapıyorsunuz, bu nedenle web ziyaretçileriniz ürünlerinizi tutamaz. Büyük, kristal netliğinde resimler veya videolar yardımcı olabilir, ancak isteği artırmak için bir metin yazarlığı tekniği de var: okuyucunuzun ürününüze sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu hayal etmesine izin verin.
6. Mini hikayelerle akılcı engelleri aşın
Ürün açıklamalarınıza mini hikayeler eklemek, ikna tekniklerine karşı rasyonel engelleri azaltır. Başka bir deyişle, bize bir şey satıldığını unuturuz.
7. Duyusal kelimelerle baştan çıkarın
Restoranlar bunu uzun zamandır biliyorlar : duyusal kelimeler satışları artırıyor çünkü daha fazla beyin işleme gücü kullanıyorlar.
8. Sosyal kanıtla baştan çıkarın
Web ziyaretçileriniz hangi ürünü satın alacaklarından emin olmadıklarında, ne satın alacakları konusunda öneriler ararlar. Genellikle en fazla sayıda olumlu yorum ve referansa sahip bir ürünü satın almaya yönelirler.
Bir teklife güvenilirlik katmak için müşterinin bir resmini eklemeye çalışın. Ayrıca, çevrimiçi işinizi daha ulaşılabilir ve ilişkilendirilebilir hale getirir. Ürünlerinizi kullanan gerçek kişileri gösteren, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikle dolu bir sosyal medya beslemesini bile entegre edebilirsiniz.
Çoğu alıcı, popüler olan bir şeyi satın almaktan etkilenir. E-ticaret web sitenize gelince, müşterilerin favorisi olan ürünleri vurgulayın.
9. Açıklamanızı taranabilir yapın
Web tasarımınız web ziyaretçilerini ürün açıklamalarınızı okumaya teşvik ediyor mu?
Ürün açıklamalarınızı net, taranabilir bir tasarımla paketlemek, onları daha kolay okunur ve potansiyel müşteriler için daha çekici hale getirir.
Kendinizinkini tasarlarken odaklanmanız gereken bazı alanlar:
- Web ziyaretçinizi manşetlerle ikna edin.
- Kolay taranan madde işaretlerini kullanın.
- Bol miktarda beyaz alan ekleyin.
- Okunabilirliği artırmak için yazı tipi boyutunu artırın.
- Yüksek kaliteli ürün resimleri kullanın.
10. Hedefler ve KPI’lar belirleyin
Bir ürün açıklamasının amacı, bir müşteriyi satın almaya yönlendirmektir. Ancak açıklamalarınızın işe yarayıp yaramadığını nasıl anlarsınız?
Ürün sayfalarınızda izlenecek bir dizi ölçüme karar vermek isteyeceksiniz. Bu metrikleri tanımlamak, hangi ürün açıklamalarının en iyi sonucu verdiğini anlamanıza ve düşük performans gösterenleri iyileştirmenize yardımcı olacaktır.
İzlenecek yaygın KPI’lar şunları içerir:
- Dönüşüm oranı
- Sepeti terk etme
- dönüş oranı
- Destek soruları
- Organik arama sıralaması
Ürün açıklama şablonu
Ne yazık ki sizin için ürün açıklamaları yazabilecek bir şablon yok. Her ürün ve hedef kitle farklıdır ve farklı satın alma tetikleyicileri vardır. Ve sorun değil, çünkü ürün açıklamalarınızın benzersiz bir şekilde markanıza ait olmasını istiyorsunuz.
Ürün açıklaması yazmakta zorlanıyorsanız, başlamanıza yardımcı olacak birkaç yönergeyi burada bulabilirsiniz.
İlk olarak, aşağıdaki soruları yanıtlayın:
- İdeal müşteri kimdir? Ürününüzün kime ait olduğunu bilmek, iyi bir açıklama yazmanın temelidir.
- Ürünlerinizin temel özellikleri nelerdir? Bedenle ilgili tüm boyutları, malzemeleri, işlevleri, bakım talimatlarını ve ayrıntıları yazın (giyim satıyorsanız).
- Ürün en iyi ne zaman kullanılır? Şöminenin yanında bir fincan sıcak kakao eşliğinde sıcacık battaniyeniz soğuk kış geceleri için mükemmel mi? Yoksa daha çok güneş batarken canlı bir sonbahar akşamı için mi? Bir müşterinin ürününüzü ne zaman kullanması gerektiğine ilişkin ideal senaryoları vurgulayın.
- Ürününüzü özel yapan nedir? Ürününüzün benzersiz avantajlarını ve neden rakiplerinizden daha iyi olduğunu düşünün.
Bu bilgileri bir belgede bulundurduğunuzda, ürün açıklamanızı yazmak için aşağıdaki şablonu kullanın.
- Hedef müşterilerinizin dikkatini çeken belirli bir başlık yazın . Anında bir avantaj sergilerken fikirlerinizi basit tutun.
- Yukarıdaki temel özelliklere ve en çok kullanılan bilgilere dayalı olarak kısa bir paragraf oluşturun . Eğlenceli bir açıklama yazarken ilham almak için yukarıdaki örneklere bakın.
- Ürün özelliklerinin ve avantajlarının bir madde imli listesini ekleyin . Gereken tüm teknik ayrıntıları ekleyin.
- Sosyal kanıt ekleyin . Web sitenizdeki ürün incelemelerini yakalamak ve Google veya Facebook gibi üçüncü taraf sitelerden diğerlerini entegre etmek için bir müşteri yorumları uygulamasını kullanabilirsiniz.